THE OVERVIEW

THE OVERVIEW (Up On Walls)

2019-2019 🏅 Medverkande i Årets utställning 2019


Detta är en utställning om vår planet. Sedd från en höjd av 600-800 km från yttre rymden. Extremt högupplösta bilder visar människan avtryck på vår planet. Utställningen bygger på boken med samma namn, författad av amerikanen Benjamin Grant som också vart och föreläst för, främst för universitet och skolor som görs i vår regi.
Då vi har en så stor bildbank att jobba med tar sig utställningen lite olika vinklingar beroende på vad vi vill förmedla. Vår senaste uppställning hade ett större fokus på energi. Hur vi utvinner energi här på jorden.
Det är en bra egenskap då vi utan att tappa grundidén med att visa jorden från ovan samtidigt kan vinkla budskapet för att gagna den plats vi ställer ut den på.
Till detta finns en dokumentär som vi visar som handlar om vad som sker i den astronauter som sett jorden från ovan på riktigt. (ca 560 st). I princip alla som återvänder från rymden till jorden är påtagligt förändrade i grunden och har svårt att förstå varför vi inte kan se jorden som en helhet, vårt enda hem. Det är den känslan man ska få med sig då det är en faktor för att mänskligheten ska kunna ändra sättet at leva och därmed rädda vår civilisation från förfall.

Läs mer i PDFen