Årets utställning 2012

Årets utställning 2012

August. En djefla utställning, Liljevalchs konsthall i Stockholm

Juryns motivering:

I en kreativ korsbefruktning av scenografi, konst, dramatik och musik bjuds besökaren bokstavligen in i verket. En djärv blandning av originalmålningar och vardagliga bruksföremål suggererar en stämning av att August just lämnat rummet. Med en touch av humor mellan samtid och historia meddelar sig en stor kulturpersonlighet genom sociala medier och utvecklar på så sätt museets relevans.

Forum för utställares medlemmar har bland tre finalister röstat fram August. En djefla utställning till Årets utställning 2012. Övriga två finalister kom på en delad andraplats. Under hösten utlyste Forum för utställare nomineringar till Årets utställning 2012. 17 utställningar nominerades, fem fler än förra året. Styrelsen tog i ett juryförfarande fram tre finalister av dessa.

Finalisterna var:
  • August. En djefla utställning, Liljevalchs
  • Hej, Postmuseum
  • När döden skiljer oss åt – en hyllning till livet, Värmlands museum
Dessa har valts utifrån bästa utveckling av utställningsmediet med fokus på; berättelse/dramaturgi, gestaltning, publikvänlighet och metoder. Priset består förutom ära och diplom i en fin vandringsplakett att stoltsera med på Liljevalchs under 2013.

august en djefla utställning august en djefla utställningAugust august en djefla utställningaugust_modern_loggo