Nyhetsbrev #3 2020

Nyhetsbrev #3 2020

Hej medlem!

Hoppas sommaren har varit skön och full av saker du tycker om! Själv har jag njutit av många bad i både Skåne och Bohuslän.

Nu börjar hösten, och med den en uppsjö av digitala konferenser och seminarier. Så kommer det också att bli för oss när vi delar ut priset för Årets utställning 2019, och samtidigt passar på att ha ett seminarium där vi pratar om covid19-virusets påverkan på utställningsmediet och det kreativa samarbetet. Vi kommer också att testa kreativt samarbete på distans i praktiken.

ÅRETS UTSTÄLLNING 2019 och seminarium, 21/9

Anmälan till workshopen om kreativ samverkan, senast 18/9: https://bit.ly/ffu-anmalan-0920
Prisutdelningarna och seminarier, öppen för alla, på Zoom: : https://bit.ly/ffu-zoom-0920

kl 13.00-13.30: PRISUTDELNING
Det ärofyllda priset “Årets utställning 2019” delas ut av Forum för utställare till en utställning producerad i Sverige som bidragit till utveckling av utställningsmediet.

”Årets pedagogiska pris” som lyfter fram inspirerande pedagogiska verksamheter som bedrivs på svenska museer och kulturinstitutioner delas ut av FUISM.

13.30 – 14.00: Utställningsmediet under och efter covid-19
Anna Gathu från Expology pratar om interaktion i utställningar efter och under covid-19. Hur kommer den pågående pandemin att påverka utställningsupplevelsen i framtiden? Hur får vi besökaren att känna sig säker innan och under museibesöket?

Martin Törnros från Interaktiva rum och RISE pratar om kreativ interaktion på distans. Hur kan vi fortsätta arbeta kreativt även när vi inte umgås fysiskt? Vad händer med den kreativa energin och vilka digitala verktyg kan stödja oss i arbetet?

14.00-15.30
Workshop : i mindre grupper kommer vi att samarbeta kreativt på distans med digitala verktyg utifrån ett case presenterat och lett av Anna Gathu och Martin Törnros. Workshopen är öppen för gamla och nya medlemmar i Forum för utställare.

LUNCHVISNINGAR I STÄLLET FÖR HÖSTVANDRING

Tyvärr har vi blivit tvungna att ställa in höstvandringen i år på grund av Covid-19. Men lite senare i höst kommer vi att ha digitala lunchvisningar, förhoppningsvis från de tre finalisterna i Årets utställning 2019. Mer om detta kommer senare.

INFORMATIONSVÄGAR

Forum för utställare är till för alla medlemmar och det finns olika sätt att få information. Genom att använda adressen alla@forumforutstallare.se når du snabbt alla medlemmar med en utställningsfråga och det brukar gå snabbt att få svar!

Ett annat sätt är att gå med i vår Facebookgrupp, där du först måste skicka en förfrågan om att få vara med. Sök på ”Forum för utställare” under ”Grupper”. I gruppen kan du också ställa frågor eller ge tips som andra kan tänkas vara intresserade av. Vi finns även på Instagram, och där hittar du oss genom att söka på ”utstallare”.

På vår hemsida finns möjlighet för medlemmar att både sprida och hitta information om vandringsutställningar. Vi har just nu 56 vandringsutställningar på olika teman och för olika rum. Informationen hittar du här: https://forumforutstallare.se/vandringsutstallningar/

Styrelsen når du lättast via info@forumforutstallare.se .

Våra enskilda kontaktuppgifter finns på hemsidan: https://forumforutstallare.se/kontakt/

Hoppas vi ses på prisutdelning och workshop!

/Forum för utställares styrelse genom Johanna Rylander, ordförande