Nyhetsbrev 3 2018

Nyhetsbrev 3 2018

Hej medlem!
Nu har hösten anlänt till hela vårt avlånga land, med hela sin fantastiska färgprakt. Kanske har du fullt upp med verksamhetsplanering för nästa år eller produktioner som ska vara färdiga inom kort, men skulle behöva fylla på med inspiration och energi. Då kan vi erbjuda dig en dag med oss i Forum för utställare, samt en hel del nyttigt på vår hemsida och i våra kanaler på sociala medier. Snart är det också dags att börja nominera förslag till Årets utställning. Fundera redan nu på vilka utställningar du vill nominera!
Save the date!
HÖSTVANDRING i Göteborg
Onsdag 28 november 2018
PROGRAM
10.00 Samling, huvudentrén till Göteborgs konstmuseum, Götaplatsen. Fika.
10.30 Göteborgs konstmuseum, årets museum, och Hasselblad Center. Konstmuseet och Elsa Modin, bibliotekarie Hassebladsstiftelsen presenterar.
11.15 Göteborgs Konsthall, Götaplatsen. introduktion av Stina Edblom, konstnärlig ledare, om verksamheten och utställningen Innan vi glömmer.
11.45 Egen vandring i utställningarna på konsthallen, konstmuseet och Hasselblad.
12.45 Lunch
14.00 Röhsska museet, Vasagatan 37–39. Förhandsvisning bakom kulisserna med Linda Noreen, museipedagog.
15.15 Högskolan för Design och Konsthantverk. Kristinelundsgatan 6. Jonas Fridén curator, Akademi Galleriet GU och programansvarig MFA Design HDK presenterar projektet Akademigalleriet som ska utforska hur utställningsmediet kan stödja samverkan samt universitetens tredje uppdrag att nå ut med forskningsresultat till allmänheten.
15.45 Fruktstund och promenad till Världskulturmuseet
16.30 Världskulturmuseet, Södra vägen 54. Mattias Kästel, museipedagog och Johan Tengelin, teknisk producent visar utställningen Korsvägar.
17.00 Slut och fortsatt häng med AW på Världskulturmuseet med de som vill. Många hoppas vi  (samt möjlighet till fortsatt vandring till flera andra kvällsöppna museer och konsthallar).
Höstvandringen är gratis för dig som medlem i Forum för utställare. Vi står för arrangemanget, lunch och fika. Du eller din arbetsgivare står för resa och din arbetstid. Passa på att anmäla dig redan idag men senast 20 nov till pernilla.tenje@shm.se Ange också om du har några speciella matpreferenser i anmälan (dvs om du absolut måste ha kött och fisk eller nåt du inte tål).
SNART DAGS ATT NOMINERA ÅRETS UTSTÄLLNING
Det fina priset till Årets utställning 2018 kommer att delas ut vid Riksförbundet Sveriges Museers vårmöte i Östersund den 9-11 april 2019. För att det ska kunna koras en vinnare behöver vi få nomineringar. Vem som helst kan nominera under perioden 23 november till 23 december. Det är med andra ord öppet för fler än medlemmar! Vi kommer att skicka en särskild inbjudan i samband med att nomineringsperioden påbörjas.
Bilden bredvid är från utställningen Textilkraft som blev Årets Utställning 2016 och som nu visas med tävlingens logga projicerad på golvet där man går in i utställningen i Textilmuseet, Borås.
Förutom vandringsplaketten får vinnaren ett diplom att hänga i utställningen. Utmärkelsen ger goda möjligheter att nå ut till en bredare publik beroende på hur det används lokalt.
VANDRINGSUTSTÄLLNINGAR
Behöver du en ny utställning under en begränsad tid? Eller har du en utställning att låna ut? På vår hemsida finns nu nästan 50 vandringsutställningar på olika teman och för olika rum. Informationen hittar du här: https://forumforutstallare.se/vandringsutstallningar/
GÄSTSKRIBENT PÅ FACEBOOK ELLER INSTAGRAM
Brukar du besöka utställningar ofta eller ska du göra en spännande resa med utställningsfokus? Då skulle du kunna bli gästskribent för Forum för utställare under en begränsad tid. Är du intresserad? Hör i så fall av dig till info@forumforutstallare.se
Styrelsen når du lättast via info@forumforutstallare.se . Våra enskilda kontaktuppgifter finns på hemsidan:

Kontakt


Ha en riktigt fin höst!
/Forum för utställares styrelse genom Carina Karonen